11:11 PM
«Відчуй смак української мови!"

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови у нашому закладіпроведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

 Сьогодні пройшли заходи  під гаслом  «Відчуй смак української мови!..». Для всіх бажаючих читачів,  бібліотекар  Дрогобецька С.В. організувала виставку «Чудо, ім’я якому - книга». Вчителі-класоводи  та вихователь групи продовженого дня провели цікаві та пізнавальні вікторини, ігри, конкурси, а саме: «Українська рідна мова – барвінкова, калинова, солов’їна», подорож Країною мови «Кожному миле його слово рідне», «Юний мовознавець» тощо.

 Завершальним етапом святкування стала літературно-музична композиція, яку організувала вчитель української мови та літератури – Головко З.В.- «Ми діти твої, Україно!». Учасники виразно читали віршів про мову, виконували патріотичні пісні.

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в нашому закладі. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

 

Рідну мову вшанували. Надіємось наступного разу відзначимо це свято ще краще!

Фото тут...

                             

Переглядів: 267 | Додав: stanivskazosh | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar